De IJsjesnorm

De IJsjesnorm in het nieuws!

Op pad met Kinderclub de Spetter

31-5-2024

Veel blije gezichtjes vandaag bij het uitvoeren van de IJsjesnorm in Merksplas!

De kinderen van Kinderclub de Spetter namen de proef op de som: kan ik binnen één ijsje vanuit de opvang naar een speelplek gaan?

IJsjesrecept: mango-kiwi ijsjes

Simpel, maar heerlijk! Met een halve mango, een kiwi en wat Griekse yoghurt kan je deze lekkere mango-kiwi ijsjes maken thuis. Wissel de twee mengsels af bij het vullen van de vormpjes, laat het 5 uur in de diepvries en ta-da!

Natuurschool Klavertje 4 nam deel met de hele klas!

27-5-2024

IJsjesrecept: aardbeienijsjes

Voor dit poepsimpele recept heb je maar 2 ingrediënten nodig: aardbeien (diepvries of vers) en fruitsap. Mix ze tesamen en giet het mengsel in ijsvormpjes, 5 uur in de diepvries en voila!

De IJsjes(m)eetweek is gestart!

27-5-2024

Van 27 mei tot 2 juni is het Nationale IJsjes(m)eetweek! Iedereen wordt opgeroepen om mee te eten en meten met de IJsjesnorm. Om dat aan te moedigen hebben we vorige week vijf winnaars gekozen die een pakket met ijsjes ontvangen. Zij kunnen samen met hun klas/werking/speelplein op pad gaan met een ijsje in de hand.

 

Deel je de boodschap mee? Zo verzamelen we van over heel Vlaanderen data over de bereikbaarheid van speelplekken per gemeente! Check zeker ons uitgebreid communicatiepakket

Winactie: 100 ijsjes!

14-5-2024

In kader van de opkomende IJsjesmeetweek van 27 mei tot 2 juni delen wij 100 gratis ijsjes uit op verschillende momenten van de week! Deelnemers kunnen zich tot 23 mei inschrijven en krijgen daarna te horen of ze gewonnen hebben. 

May the odds be ever in your favor!

 

Meer weten over de Nationale IJsjesmeetweek? 

Lees er alles over op onze startpagina!

De lancering

7-5-2024

Na lange voorbereidingen was het eindelijk zover. Op 7 mei lanceerden we de IJsjesnorm officiëel tijdens het congres EXCLUSIEF/INCLUSIEF.

 

Daar gaf Tine Bergiers een sessie rond de IJsjesnorm, in combinatie met de 8-80-800 vuistregel, gepresenteerd door Wouter Vanderstede van Kind & Samenleving. Nadien mochten deelnemers zelf op pad gaan met een raketijsje om de buurt van Broei te verkennen. Genieten!

 

Krijg je al zin om met jouw collega's de test te wagen? Probeer eens vanaf je (tele)werkplek te vertrekken met een ijsje in de hand, en ga op zoek naar speelplekken in de buurt. Lukt het jou om binnen één ijsje op een speelplek te komen?


Voorbereidingen...

Een campagne is niks zonder voldoende oefening, dus wij gingen enkele keren met onze collega's op pad met een heerlijk ijsje. Ik vrees dat we het toch nog een paar keer zullen moeten proberen om zeker te zijn dat het werkt...

Inhoud

Blijf op de hoogte

Wil je up to date blijven met alle nieuwtjes over de IJsjesnorm? Volg ons zeker op Instagram, Facebook en Youtube. Registreer jouw e-mailadres om op de mailinglijst te komen via deze link.

Deel je mee?

Hier vind je het volledige communicatiepakket voor de ijsjesnorm. Hoe meer het gedeeld wordt, hoe meer data wij krijgen van over heel Vlaanderen. Neem bij vertrek, onderweg en/of bij aankomst een leuke foto en tag ons @buitenspeeldag met de hashtag #ijsjesnorm. Veel (m)eetplezier!