20 mrt 2024

Een internationale uitwisseling over spelen met ruimte

Kinderen en jongeren hebben ruimte nodig om jong te kunnen zijn, maar die is er steeds minder. Er is een grote druk op ruimte en een machtsongelijkheid in het ontwerp. Het gebruik van de publieke ruimte zorgt voor conflicten, overlast en uitsluiting van bepaalde groepen.

Daarom slaan we de handen in elkaar om een reis uit te werken boordevol inspiratie. Tijdens deze vier dagen reizen door België en Nederland ontdekken we het landschap van participatief werken met kinderen en jongeren in het ontwikkelen, uitwerken en/of invullen van ruimte. Dit doen we aan de hand van inspiratiebezoeken, interessante sprekers, enkele denk- en doe-oefeningen, en nadien een aandenken met alle informatie die we onderweg verzamelden.

1-4 oktober 2024

De internationale uitwisseling PLAYces bevat een busreis van vier dagen (met overnachtingen inbegrepen), waarvan twee in België en twee in Nederland. Iedere dag zijn er enkele plaatsbezoeken ingepland in beide landen die een interessant verhaal vertellen over participatief werken met kinderen en/of jongeren. Sprekers met expertise in een bepaalde participatievorm of het werken met een specifieke doelgroep zullen toelichten hoe zij aan de slag zijn gegaan. Tussendoor wordt er educatief materiaal voorzien om de deelnemers alle informatie te helpen verwerken en bespreken in groep. 

Interesse?

Je kan jezelf kandidaat stellen om mee te gaan op de uitwisseling. 

We gaan aan de slag om vanuit alle kandidaturen een perfecte mix te maken tussen profielen, ervaring, jobinhoud; zodat we een diverse groep deelnemers meenemen die ook elkaar kunnen uitdagen en inspireren.

Je kan je inschrijven tot eind mei. Tegen midden juni worden de geselecteerde kandidaten gecontacteerd. 

Inschrijven?!

Meer informatie over de busreis, de inhoud en het inschrijven vind je op de website van Goe Gespeeld! 


Georganiseerd door